Babynim

Hur du får dina barn att leka utomhus

Barn behöver leka utomhus för att utvecklas på bästa sätt – det är något alla föräldrar vet. Men hur får man barnen att leka utomhus, när de helst vill spela dataspel eller se på tv? Vi kommer i den här artikeln presentera olika tips och tricks som kan hjälpa dig!

I dagens samhälle använder vi teknologi för mer eller mindre allt, vilket även våra barn upptäcker tidigt. Så hur ser man till att ens egna barn leker ute istället för att de sitter framför en skärm hela dagarna? Enkelt! Du som förälder får helt enkelt göra tid för att umgås ed ditt/dina barn och gå ut tillsammans med dem.

När ni är utomhus så kan ni spela fotboll, leka kurragömma, gå ut i skogen, gå till en lekpark för att klättra eller gunga och massvis med annat skoj! Barnen gör som sina föräldrar – det kommer man inte ifrån. Så ser dina barn att du är ute mycket, kommer de också vilja vara ute mycket. Visa barnen att utomhusleken är kul, och försök att inte pressa dem för mycket. Har du ett barn som inte vill vara ute så försök att enbart gå ut tillsammans de dagar det regnar utanför – ibland behöver man bara ta den lilla extra steget för att locka ut barnen!

I skogen finns det mängder av små djur, insekter och fåglar som barnen kan titta på och studera. Gå ut i naturen med barnen för att försöka aktivera deras intresse för skog och mark, eller upptäcka djurriket som finns. Även om du som förälder hade velat spendera din eftermiddag genom att slö kolla på din favoritserie istället för att vara ute i en halvmörk skog – se det som en investering i ditt barns framtid. När du går ut med barnen och visar hur roligt det kan vara utomhus så hjälper du dom mycket mer än att bara sitta inne framför en skärm.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln