Babynim

3 saker att tänka på när man köper leksaker till ett barn

När du ska köpa leksak till ett barn är det viktigt att tänka på några saker. Vi har samlat tre punkter som vi tycker är extra viktiga och som kan göra stor skillnad för hur bra leksaken blir. Det handlar om material, funktion och pris. Läs mer i den här artikeln!

För ett yngre barn är det mycket viktigare att tänka på storleken och i vilket material leksaken är gjord i, men om barnet är cirka 4år och uppåt är det viktigare att tänka på funktionen som leksaken fyller. När det kommer till material så är plast ett ”big nono” för småbarn. Plast och melanin är farligt för barn att äta, något som småbarn ofta gör är att stoppa saker i munnen för att utforska. De utforskar genom att stoppa saker i munnen, kasta och känna på dem. Så är tanken att köpa en leksak åt ett yngre barn är det bättre med träklossar/träleksaker så de håller bättre och inte är farliga för barn att stoppa i munnen.

Funktionen är en annan viktig del att tänka på när man ska handla en leksak åt ett barn. Är barnet mellan 6-18månader är ljud och ljus intressanta saker som en leksak kan innehålla, medans en 3åring hade tyckt att det var tråkigt. Ett äldre barn från ca 3-6år gillar att klara saker själv – att bygga, stapla och skapa fantasivärldar är väldigt intressant i den här på åldern. Lego, klossar och bollar är topprankade leksaker i den här ålder för att då kan barnen känna sig självständiga och duktiga när de leker. När leksaken fyller en funktion för barnet blir leken mer intressant och passande leksak.

Pris är såklart också en viktig del när man ska handla leksaker åt barn, men det är inte det viktigaste. Dock ska leksaken vara prisvärd och hålla i längden, bara för att leksaken kostade mycket betyder inte att den är av bättre kvalité .Leta efter reor och rabatter på relevanta leksaker och försök att inte spendera allt krut på en leksak. Ha i åtanke att ett barn inte tänker på hgur mycket en leksak kostar och värderar den inte högre bara för prislappen, utan barn tröttnar tyvärr ganska snabbt när de ha fått en leksak. Så vårt tips är att köpa en leksak som är relativt billig så du istället kan köpa fler leksaker vid olika tillfällen istället för att köpa en dyr som ditt barn med stor sannolikhet kommer tröttna på inom 2 månader.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln