Babynim

Praktiska lösningar för cykelrum

Om cykelrummet börjar bli fullt så bör du se alla miljöfördelar med detta. Dina hyresgäster har en ambition att välja cykeln istället för bilen. Du som exempelvis är fastighetsägare, hyresvärd i en bostadsrättsförening eller på en beslutande position i ett företag. Nu kan du enkelt underlätta och skapa ett bättre miljötänk i dina cykelrum.

Genom att installera ett cykelställ i två våningar får du plats med mer cyklar och kan skapa yta för cykelvård och laddningsslösningar för elcykel. På så sätt kan du få praktiska cykelvårdande lösningar som med mekstation, pumplösningar och cykeltvätt.

Du kan även investera i en laddningslösning för elcyklarna. Du ökar då även säkerheten i dina lokaler då laddning sker på en anvisad plats. Genom att underlätta så mycket som möjligt för cykelanvändandet, så kommer du snabbt få en bättre ordning i ditt cykelrum.

Smidigare hantering i cykelrummen med cykelställ i två våningar med cykellift

Med den ökande populariteten av cykling blir cykelställen och cykelrum i hyreshus, kontor och skolor alltmer överfulla. Cykelställ i två våningar med en praktisk cykelhiss är ett utmärkt sätt att förvara cyklar på ett säkert sätt. Samtidigt tar ett tvåvåningscykelställ upp minimal golvyta i din byggnad eller anläggning.

Hur design av ett cykelställ i två våningar underlättar hanteringen av din cykel

Med cykelställ i två våningar kan du förvara dubbelt så många cyklar på samma yta som med traditionella cykelställ i en våning. Detta gör dem idealiska för anläggningar där utrymmet är begränsat. Det råder ingen tvekan om att det framåt kommer finnas en ökad efterfrågan på att kunna förvara cyklar och elcyklar på ett säkert sätt.

Cykelställets två nivåer kan nås från båda sidor och kan enkelt rymma alla storlekar av cyklar. Den nedre nivån är vanligtvis placerad något högre än den övre nivån, vilket gör det lättare för längre personer att komma åt sina cyklar utan att behöva böja sig för långt ner eller sträcka sig för högt upp.

Den praktiska cykellift skapar en enklare cykelförvaring

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos tvåvåningscykelställen är att de är utrustade med en praktisk cykelhiss, som hjälper människor att lasta och lossa sina cyklar på ställets övre nivå. Cykelliften kan enkelt manövreras mekaniskt eller hydrauliskt, beroende på vad du föredrar.

Själva cykelliften består av en justerbar plattform med justerbara armar. Dessa håller cykeln på plats medan du lyfter eller sänker den säkert på plats på ställningen. Detta garanterar att även tyngre cyklar kan förvaras säkert på det översta planet utan risk för skador eller skador som orsakas av att lyfta dem manuellt på ställningen.

Ökade säkerhetsfunktioner för cykelställ i två våningar

De säkerhetsfunktioner som är inbyggda i tvåvåningscykelställen gör dem också idealiska för säker förvaring av cyklar i vilken miljö som helst. Varje förvaringsfack är utrustat med möjlighet att fästa ett lås. Detta gör att användarna kan låsa fast sina cyklar när de inte används. Vilket även förhindrar stöld eller vandalism i offentliga miljöer. Framförallt vid skolor och kontorsbyggnader då cykelförvaringen endast sker på ett anvisat område som används frekvent.

Dessutom är alla cykelställs modellerna tillverkade av hållbara material som stål och aluminium som ger extra styrka och stabilitet för att se till att även tunga cyklar förvaras säkert över tid utan risk för att tippa över på grund av övervikt eller rörelser från vindbyar eller andra miljöfaktorer.

Underlätta cykelförvaringen i cykelrum med praktiska cykelparkeringar

Tvåvåningscykelställ med praktiska hissar är en idealisk lösning för dem som behöver ökad lagringskapacitet i cykelrummet. Du kan på så sätt få en bättre cykelparkering, utan att ta upp ytterligare golvyta i sin anläggning eller byggnad.

Dessa cykelställ erbjuder inte bara dubbelt så mycket förvaringskapacitet som traditionella cykelställ som är placerade på marken. Om du är på väg att modernisera cykelrummen, tänk då gärna på att skapa olika stationer för att meka, laga och serva cykeln.

Enklare att byta cykeldäck och utrusta cykeln med dubbdäck i ett välorganiserat cykelrum

Vintertid kan detta vara praktiskt så att den boende kan byta till dubbade cykeldäck själv. Skaffa gärna samtidigt en bra och automatisk pumpstation, samt möjligheter att tvätta cykeln. Samt även för att ladda och förvara elcyklarnas elcykelbatterier.

Detta kommer säkerligen att uppskattas av dina hyresgäster som även kan leda till en rolig hobby och samlingsplats. På så sätt kan du även skapa ökade möjligheter till att hjälpa varandra med kunskaper om cykelreparationer och cykelunderhåll. I förlängningen kan detta även bidra till en ökad gemenskap och sammanhållning inom bostadsområdet.

Skapa roliga aktiviteter kring cykling både vid vardagscykling och på helgens cykelutflykter

Passa gärna på att samtidigt skapa lite roliga och gemensamma utomhusaktiviteter som cykling med picknick eller olika utflyktsdagar för att hemestra lite på cykel.

Om du har möjlighet erbjud även en eller flera lådcyklar och elcyklar för enkel utlåning. Detta kommer i många fall att uppskattas av dina hyresgäster.

Men det är alltid bra att börja i rätt ände genom att skapa ytor för cykelförvaring och kringaktiviteter. Du kan enkelt minst dubbla ytorna genom en enkel cykelförvaring i två plan. På så sätt får du en enklare hantering av cyklarna, med ett praktiskt cykelställ som har en hydraulisk lift som lyfter upp cykeln till våning två i cykelstället.

Detta kan även vara extra praktiskt om det finns många barncyklar, då dessa enkelt kan förvaras i markplan för enklare tillgång och för att underlätta för barnen och barnfamiljens olika rutiner som att cykla till skolan eller vid lek ute på gården.

Förbättrade säkerhetsfunktioner genom bättre möjligheter att låsa din elcykel och ladda elcykelbatterier på ett säkert sätt

En modern cykelförvaring bör också inneha förbättrade säkerhetsfunktioner som låsbara möjligheter för elcyklar. Dessa bör även vara förberedda för att kunna vara hållbara och säkra laddningslösningar för elcykelbatterier.

På så sätt slipper dina boende ta med sig elcykeln in i sina lägenheter och ladda batteriet där. I många fall kommer dem hellre välja bort att förvara elcykeln i lägenhetsförrådet. Vilket totalt minskar eventuella brandrisker markant. Om all laddning och förvaring av eldrivna fordon sker på anvisad plats så kan du skapa bättre brandskyddade lösningar för detta.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln