Babynim

Arkitekturvisualisering och virtual tours

Så här fungerar arkitektrundturer med arkitekturvisualisering med och virtual tours även kallat virtuella rundturer. Har du någonsin undrat hur dessa fantastiska virtuella 3D-visningar av byggnader och andra konstruktioner sätt samman?

Att skapa virtuella rundturer kräver mycket kunskap om kunden. Genom att ta en lite titt bakom kulisserna på hur arkitektrundturer och virtuella rundturer skapas. Som samtidigt skapar den bästa nyttan för kunden.

Virtuella rundturer som förenklar visualiseringen av bostäder

En virtuell rundtur ska göra det enklare för kunden att få en känsla för en nyproduktion som ett lägenhet- eller ett husprojekt som inte påbörjats. Utan att behöva vara närvarande på plats.

Så hur används exempelvis 3d motorerna som exempelvis Unreal Engine och real time 3D för skapa moderna visningar av inomhus- och utomhusmiljöer? Genom att få en bättre förståelse kan du få en bättre förståelse för hur dessa typer av visningar fungerar. Samt vad som krävs rent tekniskt i form av 3d bilder för att skapa dem.

Hur fungerar arkitektrundturer?

Arkitekturrundturer består vanligtvis av två typer av visualiseringar: statiska bilder och animationer som flyger igenom. Statiska bilder skapas ofta med hjälp av program som Autodesk Revit, medan fly-through-animationer skapas med program som 3ds Max eller Maya.

När de statiska bilderna och genomgångsanimationerna har skapats kombineras de till en enda videofil. Videofilen kan spelas upp på en webbplats eller i ett särskilt program för visning av rundturer som exempelvis Unreal engine eller realtime 3d.

Skapande virtuella turer som fungerar på många olika enheter

Virtuella visningar skapas på ungefär samma sätt som arkitektoniska visningar. Den största skillnaden är att i stället för att använda statiska bilder används Unreal Engine för att generera 3D-visualiseringar i realtid.

Dessa bilder kan användas för att skapa uppslukande upplevelser som gör att användarna kan utforska ett utrymme som om de faktiskt var där. Virtuella rundturer kan upplevas på webbplatser, i särskilda VR-applikationer eller till och med i särskilda VR-headsets.

Virtuella 3D-visningar är ett fantastiskt sätt att utforska byggnader och andra strukturer från ditt eget hem.

Genom att skapa olika virtuella turer och arkitekturvisualisering som använder motorerna Unreal Engine och realtime 3D. Kan arkitekter och slutligen även mäklare i realtid visa moderna bostadsvisningar av inomhus- och utomhusmiljöer.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln