Vanliga frågor om Näsfrida snorsug:

– Hur fungerar Näsfrida?

Näsfrida är en manuell snorsug där du som förälder hjälper barnet att snyta sig.

– När kan vi använda Näsfrida på vårt barn?

Näsfrida används med fördel då barnet är förkylt – I synnerhet på små bebisar eftersom de inte lärt sig fräsa själva. Det går också bra att använda Näsfrida närhelst barnet lider av nästäppa t.ex. vid pollen besvär.

– Finns det risk för att Näsfrida framkallar allergiska problem?

Nej, det gör det inte. Röret är gjort av latexfritt polypropylen och det blå filtret som är skumliknande med uppsugande effekt är gjort av polyuretan.

– Varför är Näsfrida snorsug bättre än andra snorsugar på marknaden?

NäsFrida snorsug är säkrare och bättre tack vare att man inte behöver föra upp något i näsan som kan skada den känsliga nässlemhinnan och att man själv kan kontrollera sugfrekvensen när man suger.

– Hur gör jag ren Näsfrida snorsug?

Ta av röret från hatten och skölj röret i varmt vatten med lite diskmedel och låt torka. Byt filter efter varje tillfälle och sätt tillbaka röret. När man fäster röret i hatten hörs ett klick då vet man att röret sitter fast. Vid behov kan även slangen rengöras med alkohol eller handsprit, låt torka väl innan delarna sätts ihop igen.

– Går snorsugen att använda mer än en gång?

Ja, Näsfrida snorsug är konstruerad för flergångsbruk. Till sugen medföljer fuktupptagande hygienfilter som gör användningen hygienisk och som ska bytas efter varje användning. Näsfrida ligger i ett specialdesignat etui där även hygienfiltren kan förvaras oåtkomligt för barnet. Med etuiet har man en hygienisk förvaringsplats för sin Näsfrida.

– Är Näsfrida snorsug en ny produkt?

Näsfrida snorsug har funnits på marknaden i flera år och rekommenderas av läkare och BVC.

– Hur gammalt måste barnet vara innan man kan börja använda Näsfrida snorsug?

Med Näsfrida snorsug kan du hjälpa ditt barn att andas, äta och sova bättre redan från första levnadsdagen.

– Blir man inte själv smittad när man suger rent barnets näsa?

Nej, kliniska studier har visat att ingen smitta överförs. Ett fuktupptagande filter hindrar effektivt bakterier från att överföras till användaren.

20150527_145228litenljus

– Går Näsfrida snorsug att kombinera med näsdroppar?

Ja. Undersökningar har visat att effekten av näsdroppar och nässpray förbättrades väsentligt efter det att barnets näsa först gjorts ren med Näsfrida. Anledningen är att läkemedlet, efter användning av Näsfrida, kan utöva sin effekt mer direkt på nässlemhinnan.

– Var kan man köpa Näsfrida snorsug?

På Apotek och i barnfackhandeln, eller via nätet.

– Vilka krav fanns när man framställde Näsfrida?

Kravet var att den skulle vara effektiv, lätt att använda, lätt att göra ren, inte vara allergiframkallande, och absolut inte kunna irritera den känsliga nässlemhinnan hos de små barnen.

– Vem har utformat Näsfrida?

Näsfrida konstruerades av en öron-näs-halsläkare och uppfyller alla krav på säkerhet och hygien både för barnet och användaren. Den är utvärderad av barnläkare, öron-näs-halsklinik och BVC.

– Var tillverkas Näsfrida?

Näsfrida tillverkas i Sverige.

Finns Näsfrida i andra länder?

Ja, klicka här för att komma till kartan. 

– Hur använder man Näsfrida?

Klicka här för att komma till en sida med instruktioner.