Om NäsFrida Snorsug

Små barn kan inte fräsa – och därför inte heller snyta sig. Förkylningar med nästäppa påverkar ofta nattsömnen och födointaget negativt då barnet inte kan andas ordentligt. Med NäsFrida Snorsug kan du själv hjälpa barnet att snyta sig. Snorsugen är särskilt framtagen för små barn och rekommenderas från nyfödd till dess att barnet själv kan snyta sig.

Med Snorsugen medföljer även hygienfilter som byts ut efter varje användning. NäsFrida kan med fördel användas tillsammans med NäsFrida Nässpray.

NäsFrida är utvecklad och framtagen av öron-näsa-halsläkare. Den uppfyller alla krav på säkerhet och hygien både för barn och användare. Nässugen irriterar inte den känsliga slemhinnan i barnets näsa. Rekommenderas av barnläkare och BVC.

Effekten av NäsFrida är kliniskt testad och resultatet visar att Näsfrida minskar nästäppa och ger bättre sömn och aptit hos barnet.

nasfrida-box

Näsfrida Hygienfilter

Med Näsfrida Snorsug följer 3 extra hygienfilter. Filtret bör bytas ut efter varje gång för att säkerställa att inga bakterier förs över mellan barnet och användaren. Extra Näsfrida Hygienfilter säljes separat hos Apotek och i barnfackhandeln.

Extra filter

Så här använder du Näsfrida

  • Sätt det röda munstycket i din mun och håll snorsugens topp mot barnets näsborre. Sug rent barnets näsa med hjälp av din egen sugkraft.
  • Snoret hamnar i behållaren och filtret ser till att inga bakterier kommer förbi ner i slangen. Upprepa behandlingen vid behov.
  • Spraya med fördel en dos NäsFrida Nässpray i varje näsborre före användandet av snorsugen.
  • Dela Näsfrida och kasta filtret. Näsfrida kan rengöras med en droppe diskmedel och ljummet vatten eller en droppe handsprit. Låt delarna torka väl innan du sätter i ett nytt filter.

Visste du att

För att utvärdera NäsFrida genomfördes en studie på 43 barn av Öron-Näs-Halskliniken på Universitetssjukhuset MAS i Malmö, Slottstadens Läkargrupp i Malmö och av BVC Södertull i Lund. (42 av barnen hade uttalad nästäppa). Hos majoriteten av barnen (34 stycken) användes NäsFrida mer än 3 gånger per dygn, bland annat före varje måltid, innan barnet lades och om det vaknade under natten. 37 av 40 föräldrapar fann bruket av sugen mycket positivt. Inga komplikationer noterades vid sugningen. Studien är publicerad i Svensk ÖNH-tidskrift 3/97.

Extra filter finns att köpa separat.

NäsFrida tillverkas i Sverige och är BPA fri. Den säljs på Apotek och i barnfackhandeln.

Mamma-Barn frilagd